İsmail Kılıçarslan: “Savaşa Hayır Bebeğim”

Savaşa hayır bebeğim. Esenler’e, elbette Bağcılar’a, hatta Üsküdar’a hayır. Cihangir’e evet ve evet Levent-Maslak arasına… Minibüslere hayır ama bebeğim. İçmezsek güne başlayamadığımız kahvelere evet, o kahveleri asgari ücretle servis eden kezolara hayır. Barış bildirilerine evet, dua mecmualarına hayır.

İSMAİL KILIÇARSLAN

Savaşa hayır bebeğim. Çünkü böyle söylemeni istiyor bu savaşı çıkaranlar. Onlar işte. Yakın güneyimizi “Ortadoğu” diye çağıranlar. “Filistin sorunu” diyenler. Suriye’nin toprak bütünlüğünü canları pahasına, Türkiye’nin geleceğini her şeyden çok…

Savaşa hayır bebeğim. Rockefeller’e evet. Soros’a, Paker’e, Kavala’ya, Kavalalı’ya evet bebeğim. Hür düşünce, açık toplum, global bakış, liberal bilmem nelerine dünyanın. Fonlarına evet en çok bebeğim.

Savaşa hayır bebeğim. Enver’e hayır. Sarı Paşa’ya hayır. Genel olarak sarışınlara evet ama esmerlere hayır. Bıyıklılara hayır. Biliyorum onların da bıyıkları var, ama onlar özgürlük savaşçısı bebeğim. Sınıf bilinçleri ve Amerikan malı silahları var. Onlarla yapacaklar devrimi. Bir halkın unutulmuş bilmem neyiyle. Beş bin yıllık mücadele tarihleriyle bebeğim.

Savaşa hayır bebeğim. Korunmaya, çevre bilincine, küresel ısınmaya, post Marksizm’e ve Osho’ya evet, Fukuyama ve Zizek’e, çağdaş Avrupa düşüncesine, radikal feminizme, radikal olmayanına, kadın mücadelesine ve erkek erkeğe… Tövbe estağfurullah bebeğim. Tövbeye hayır, estağfurullaha zaten… İçinde Allah geçen dualar sana da çok eskimiş gelmiyor mu bebeğim?

Devamı Cins Şubat 2018 sayısında…

Posted in Genel