IŞIK HIZINI GEÇERSEK KARANLIĞA DÜŞERİZ

Reklamlar, hayat tarzları, ana babalar, komşular, kapitalistler, fabrikatörler bizim hızlı hareket edip enerji tüketmemizi istiyorlar. Koşuşturacak, yorulacak ve biten enerjimizi yeniden kazanmak için kalori ihtiyacı duyacağız. Dünyanın çarkı böyle dönüyor. Tüketmeyen insan kayıt dışı bireydir. 


BÜLENT AKYÜREK

Oturan Boğa’nın, otuz iki yaşında ilk defa savaşçı arkadaşlarını bir saldırıdan korumak için er meydanına çıktığı ve otuz yedi yaşında şef olduğu söylenir.

Kırk bir yaşında Oturan Boğa efsanesi gerçekleşir. Beyazlarla yaptığı bir savaşın en kızgın anında kulağının dibinden vızıldayan kurşunlara aldırmadan düşmanın üstüne yürür ve sonra bağdaş kurarak yere oturup piposunu yakar. Savaş devam ederken o büyük bir rahatlıkla piposunu tüttürür…

Oturunca Ağrı Dağı gibi oturmak, düşmanın gözlerine bakarak durmak, aslanı görünce kaçmayan tavşan olmak, düşmana doğru yürümeden onun gelmesini erkekçe çayını karıştırırken beklemek…

Oturmayı bilmek, nişadır sürülmüş eşekler gibi ahırı yıkmadan ay ışığının keyfini çıkarabilmek cüret ister.

Oturmak devrimdir!

Herkesin hedefine, konfora, lükse koştuğu bir zamanda, her şeyi reddederek ve niçin reddettiği üzerine felsefe yapmadan durmak isyandır!

Reklamlar, hayat tarzları, ana babalar, komşular, kapitalistler, fabrikatörler bizim hızlı hareket edip enerji tüketmemizi istiyorlar. Koşuşturacak, yorulacak ve biten enerjimizi yeniden kazanmak için kalori ihtiyacı duyacağız. Dünyanın çarkı böyle dönüyor. Tüketmeyen insan kayıt dışı bireydir.  İki keçisiyle bir köyde ömrünü tamamlayan adamdan nefret ediyorlar çünkü ondaki insanlık emareleri, yetinme duyguları, tüketmeme alışkanlığı kapitalistleri zarara sokuyor.

Dünyada kutlanan önemli günler icat ettiler: Sevgililer Günü, Anneler Günü, Babalar Günü, Öğretmenler Günü, Tıp Bayramı filan… Sadece böyle günlerde bile tüketmeden yerimizde otursak kapitalistler derin yaralar alacaklar, dünyanın kurtuluşu, fakirliğimiz oturmakla çözülecek buna inanıyorum.

Devamı Cins Mayıs sayısında…

Posted in Genel