Uzatma! Kavga et! Tartışarak sadece konudan uzaklaşırsın.

He lan he. Türkiyeliyiz biz, Türküz. Denemesi bedava. ‘Türküz’ yazınca word isimli programa ‘tashih var’ manasında altını kırmızıya boyuyor kelimenin. Türküz dememizi tashihe muhtaç bir şey olarak düşünüyor.

İSMAİL KILIÇARSLAN

Meselemiz neydi sahi? Ya da şöyle soralım. Bugün, bir meseleye sahip olamamaktan daha önemli bir meselemiz var mı?

Aslında var. Biz ona ‘sidikli siniklik’ diyoruz kısaca. Şimdi ben ‘sidik’ yazınca bana kuracağın ‘ay, İsmail bey size hiç yakışmıyor böyle şeyler’ cümlesindeki sidiklilik var ya. Hah işte. Tam o.

El Halil neresi bildin mi? Bak anlatayım. Siyonist İsrail’in işgalinde bir şehir El Halil… Bu şehirde 600 Siyonist’le 120.000 Müslüman Filistinli yaşıyor. Bir okulları var Siyonistlerin. El Halil Kapalı Çarşısının hemen üzerinde… 6-7 yaşındaki İsrailli bebelere Siyonist öğretmenlerinin öğrettiği en önemli eğlence, bebelerin okullarının camlarından çarşıya doğru işemeleri. Anlıyorsun değil mi? Okulun camından fıydırıveriyorlar.

Uzmanı diyor ki, hâlihazırda Siyonist İsrail’in El Halil’de yaptığı zulüm, Gazze’de yaptığı zulümden daha fazla. Senin meselen mi El Halil? Değil. Uzatma o halde. Sidik, sidiktir çünkü.

Geçtik bunu. Bunu geçtik. Şuradan ilerleyelim o halde: Biz ‘Türkiye’ deyince, hatta bunu büyük harflerle ‘TÜRKİYE’ diye bağırınca rahatsız olan her kimse onunla kavga etmektir meselemiz. Daha doğrusu meselemizin başlangıcı orasıdır.

‘Siz Türkiye diyorsunuz ama gelişmiş Avrupa’nın aşırı gelişmiş standartları, UNESCO falan yani, Greenpeace falan’ diyen her kimse işte. Bak bu arada sana bir şey söyleyeyim. Ben word isimli programa ‘sidik’ yazınca program beni ‘argo ya da kaba sözcük kullandınız’ diyerek uyarıyor. Fakat UNESCO yazınca uyarmıyor, BM yazınca, ABD yazınca. Onlar kaba değil çünkü leş değil, çöplük değil, argo değil. Dünyanın başına gelen en argo, en kaba, en pislik kelimeleri İsrail değil zira, İngiltere değil, ABD değil.

He lan he. Türkiyeliyiz biz, Türküz. Denemesi bedava. ‘Türküz’ yazınca word isimli programa ‘tashih var’ manasında altını kırmızıya boyuyor kelimenin. Türküz dememizi tashihe muhtaç bir şey olarak düşünüyor.

Biz niçin Türkiyeliyiz, biz niçin Türküz peki? Çünkü El Halil’de ekmek teknesine işenen adam kırık dökük de olsa, bu işin zor olacağını da düşünse bir umut besliyor Türkiye’den yana ve diyor ki ‘bizi bu cendereden çıkarsa çıkarsa Türkler çıkarır.’

Devamı Cins Mart sayımızda…

Posted in Genel