Abdestli Namazlı

Zamanla başka ağabeylerim de oldu. Çok güzel gözleri olan kızlar da mütemadiyen geçip durdular sağımızdan solumuzdan gönlümüzden… Vakit akıp gitti, ben de büyüdüm. Şimdi ki aklım diyor ki keşke o abi o zaman yüzümü avuçlarının arasında alsa ve gözlerime bakarak deseydi ki ‘evet kardeşim hakikaten çok ama çok güzel gözleri var. Lâkin hayat bunu bize nefes alıp verdiğimiz sürece yapmaya devam edecek.

BEKİR DEVELİ

‘Her namaz kılanı güvenilir sanma…

Her güzel bakanı seviyor,

Her mezardakini ölü,

Her nefes alanı yaşıyor sanmaman gerektiği gibi…’

‘Bas müminin kuyruğuna gör münafık nerden çıkar’ derdi rahmetli dedem. Rabbim tüm geçmişlerimizin mekânını pür nur eylesin. Bizi de şefaatlerine nail eylesin inşallah.

Çok sonra anladım ki Müslümanlık, dindarlık, ahirete hazırlık tamamen çap meselesi. Herkes çapına göre yaşayabiliyor çünkü dini de, aşkı da, sevdayı da.

Hak adına iyilik yaptığımızı düşünürken bile nefsimize hizmet ettiğimizin farkında değiliz çoğu zaman. Yaptığımız iyilikleri denize atmaya kıyamıyoruz. Çünkü hem Halık’ın hem de balığın geri dönüşünden manen emin değiliz. Bir geri dönüş, bir karşılık bekliyoruz.

Şöyle düşünelim: Eğer yaptığımız yardımlar, iyilikler ve fedakarlıkları sadece ve sadece Allah rızası için yapmış olsa idik, bu iyilik ve fedakarlıklarımıza muhatap olanlar bize sırtlarını döndüklerinde bu denli incinir, kırılır ve hatta intikam derdine düşer miydik? ‘Ayıptır söylemesi’ diye başlayarak ona buna peş peşe anlatır mıydık sol elimizin bile haberdar olmaması gereken şeyleri?

Demek ki neymiş çap meselesiymiş…

Demek ki neymiş sadece ve sadece Allah için yapmıyormuşuz ne yapıyorsak.

Yoksa iyilik yaptığımız kişilerin nankörlüklerine şahit olduğumuzda ‘Ben zaten Allah için yaptım. Kul dediğin kendisini yoktan var eden Allah’a bile isyan ediyor ki bana neler yapmaz’ der güler geçerdik…

Güvenirliği dindarlıkla eşdeğer tutmuşsanız kırılmaya, üzülmeye, hayal kırıklıkları yaşamaya kendinizi hazırlamalısınız. Çünkü eskilerin de dediği gibi “Kusursuz olan İslâm’dır, Müslümanlar değil.” Hepsini aynı kefeye koyan kişi kefenin delindiği gün dine olan inancını da kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacağını unutmamalıdır.

Devamı Cins Dergi Kasım sayısında..

Posted in Genel